Nu mergem la medic de placere sau din plictiseală și, sub nicio formă, că nu avem ce face pe acasă dar, din nefericire, se întâmplă lucruri care nu au nicio treabă cu deontologia profesională, cu jurământul depus ci au legătură cu sumele încasate pe intervenții, fără a spune aparținătorilor care sunt șansele reale sau dacă exista măcar vreun pronostic.
Sunt cazuri care au avut final tragic, final care a hăcuit și distrus destine, ireversibile, care poartă semnătura medicului Bogdan Moldovan.
Ultimul, la care acest medic, cu o aroganță dusă spre o uriașă nesimțire, s-a terminat cu un parastas de 40 de zile, deja.
O operație, aparent banala și, cu siguranță banală pentru medicul Bogdan Moldovan, s-a finalizat cu un deces după foarte puține zile, timp în care familia trimitea mesaje disperate că pacienta operată nu poate să respire și IMPLORA AJUTOR!
Zeci de telefoane la care acest individ, că efectiv nu pot sa-i spun om, le-a tratat cu cea mai mare indolență, nerăspunzând, mesaje peste mesaje în care familia implora ajutor celui care tocmai operase o femeie și fix tocmai el a spus sa fie sunat să i se spună starea și evoluția în urma biopsiei.
Parcă folosește un șablon. Să nu uitam de cazul doamnei Albu care, probabil, a murit tot cu zile în urma intervenției acestui medic care a dispărut dupa operație sau a domnului Gheorghe Tănase care a decedat la doua zile dupa operație. Nu suntem absurzi și acceptăm faptul ca se poate întâmpla orice, oricând, pentru că medicii nu sunt Dumnezei DAR, NOI OAMENII, avem umila pretenție să fim băgați în seama când vedem cat de tare se subțiază firul între viață și moarte.
Cazul pentru care îl acuz în mod direct pe medic, sau nici nu stiu cum să-i spun, Bogdan Moldovan îl cunosc în detaliu.
Personal am sunat pe toate telefoanele posibile pentru a transmite un mesaj din partea familiei. Nu conteaza zecile sau sutele de mii de lei plătite, că nu se mai întoarce nimeni din mormânt ci contează cum au putut să fie prostiți oameni care au venit, din disperare, să facă aceste intervenții în regim privat, plătind bani grei.
Nu vreau să ma dezbrac de caracter domnule doctor, dar astfel de acțiuni sau inacțiuni, premeditate sau nu, sunt total incompatibile cu statutul si jurămantul depus.
Ceea ce ați făcut este ceva „criminal”. Banii sunt singurul lucru care vă interesează? Nu este întrebare retorică. Este întrebare directă.
“Unitatea medicală Sf. Constantin este una privată și una bine cunoscută. La fel și dr. Bogdan Moldovan care nu ratează nicio ocazie de a se mediatiza (bineînțeles doar cu performanțele) la diferite posturi de radio sau televiziuni locale, dar de fiecare dată la aceeași moderatoare. ” scriu și alți colegi din presă.
Sumele de bani pe care Spitalul Sf. Constantin le percepe sunt amețitoare! Sperăm că cei în drept să dispună, de urgență, verificări în aceste cazuri! Moartea pacienților nu trebuie lăsată în voia sorților!
Au fost tot feluri de informații, pe surse, că medicul Bogdan Moldovan ar fi fost implicat și în alt gen de acțiuni, de exemplu cum se pregătea să emită documente medicale pentru un primar care risca sa fie trimis în judecată și probabil condamnat, la schimb cu sprijin pentru a urca ierarhic in structuri medicale care dispun de fonduri uriașe, pentru domnia sa sau soție. Sau că divorțul de soția lui i-ar pune, de fapt, la adăpost averea. Parcă asta este tot ce contează în viață. Domnule doctor! De UMANITATE ați auzit vreodată? De faptul că ați distrus destine prin indolența domneavoastră nesimțită, mințind oamenii în față când, de fapt, după ce ați întors spatele și spitalul a încasat, ati și uitat că omul ăla poate să moară mai repede decât vă imaginați, neacționând să răspundeți la un banal telefon sau să reinterveniți de urgență? O faceați tot pe bani, nu din umanitate care vă lipsește cu desăvârșire!
Vă acuz frontal și direct!
Iată că nu sunt singurul care face public ce este, de fapt, în spatele numelui mediculului Moldovan și al familiei sale.
De exemplu ziaristul Ion Mânzală spune şi el următoarele:
“Doctoriţa Andreea Moldovan este în prezent director medical la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Braşov. În acelaşi timp, doamna doctor este şi acţionar la Spitalul Sfântul Constantin. Adică, incompatibilă cu funcţii de conducere la spitale de stat.
Doamna se vrea, însă, şi secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii. Că dă bine la CV, la brânciul ierarhic şi chiar la afaceri.
Andreea Moldovan a fost introdusă „în cărţi” de către fostul primar al Braşovului, care i-a infiltrat-o „în coaste” lui Adrian Veştea, preşedintele PNL şi al Consiliului Judeţean Braşov. Acesta a luat-o de bună şi a împins-o către funcţii înalte…
Doctorul chirurg Bogdan Moldovan de la Sfântul Constantin, este medicul care l-a „rezolvat” pe primar cu dosare medicale la limita legii. Doar un scandal imens, iscat de consilierii PSD, i-a zădărnicit ambiţia primarului de a-l face pe curantul său „cetăţean de onoare al Braşovului”… Mai ţineţi minte zvonistica, alimentată de însuşi protagonist, despre bolile „incurabile”? Andreea Moldovan este unic asociat şi administrator la Infectio Medical SRL şi acţionar la Teo Health S.A. La ultima firmă este acţionar şi Bogdan Moldovan. Acesta este unic asociat şi administrator şi la Transplant Surg SRL. Cică ar exista şi un „divorţ”. Desigur, nu medical şi nici de interese…
Doctoriţa Andreea Moldovan se opinteşte din răsputeri să câştige bunăvoinţă şi „biruinţă”, ca să urce în piscul Ministerului Sănătăţii. Pentru aceasta, dânsa dă de zor cu vaccinarea cadrelor medicale din subordine. Pe de altă parte, se dă o luptă de cumetrii şi de interese via Braşov – Ministerul Sănătăţii. Horaţiu Moldovan (coincidenţă de nume) din Ministerul Sănătăţii este naşul lui Victor Costache, fost ministru al Sănătăţii, care a fost plantat la Spitalul Sfântul Constantin din Braşov, după ce a fost respins de Polisano Sibiu. Ca şi acesta cu suirea Andreei Moldovan, călare pe valul covid, în conducerea Ministerului Sănătăţii… Chiar şi aşa, incompatibilă, cu adaos de zel medical, pentru a se face remarcată în faţa Stăpânirii…”
Nu contestă nimeni profesionalismul medicului care isi adaugă reușitele în palmares dar ar fi corect si uman să iși asume si greșeala făcuta!!!
Doamna M.E. este îngopată de 40 de zile. Pentru că familia v-a crezut….
Se pare ca la Spitalul Sf Constantin se depun eforturi mai mari pentru încasari financiare decât pentru vietile pacientilor…
Retoric pun întrebarea- „La internare, înainte de efectuarea intervenției chirurgicale s-au făcut analizele necesare? A fost informată pacienta despre riscurile la care se expune, având în vedere antecedentele medicale?” sursa ASUM.
Și mă refer tot la pacienta M.E. „Sperăm ca cei în drept să dispună, de urgență, verificări în acest caz! Unitatea medicală Sf. Constanțin este una privată și una bine cunoscută. La fel și dr. Bogdan Moldovan.”sursa ASUM.
Moartea unui om, a unui pacient, a unei mame, bunică și străbunica…nu trebuie lăsată așa! Și nu o vom lăsa!
Dr. Bogdan Moldovan: „Sunt ca un sanitar pe linia frontului, la granița dintre viață și moarte”.
Serios? Pentru mine sunteți un medic fără suflet și fără empatie. Nu contest cunoștințele dumneavoastră și nici diplomele de pe pereți dar inacțiunile dumneavoastră sunt „criminale”.
Vă aștept un punct de vedere fix pe acest subiect și pentru această pacientă la mail
mail@sipanews.ro
Din respect pentru doamna pe care ați ignorat-o până i s-a tras capacul pe criptă, îi folosesc doar inițialele. M. E.
Răzvan Bujdoiu senior editor
certified journalist REUTERS
sursă de informare ASUM.RO
In sfarsit, un jurnalist care spune lucrurilor pe nume! Asta este un ahtiat dupa bani si atat!
Sunt mult mai multe cazuri care s-au lasat cu pomeni, decat ati prezentat.
Felicitari pentru curaj si pentru acuratetea articolului. Cu siguranta o sa genereze un taifun in sistem!
Ca si chirurg este unul bun. Ca om, se stie ca banul il conduce. Acum, cum ai noroc.
Se pare ca este o efervescenta in crestere pe acest subiect. Ne intrebam cine este M.E. care a reusit sa il porneasca atat de dur pe acest senior editor. Totusi, autorul acestui breaking news care este ditamai editorialul, in realitate, are un nume destul de greu! Legaturi sau nu cu mediul universitar dar scrie extraordinar de bine. Se vede din avion ca nu este jurnalist Reuters degeaba! Nu il vad bine pe.medicul Moldovan daca a reusit sa enerveze la nivelul acesta.
Imi place cuvântul efervescență, îl folosesc și eu des dar nu știu cat este cazul acum. Situația este cum nu se poate mai reală. Nu ar fi vrut nimeni nici ca doamna să fie în criptă, cum am scris, nici medicul Moldovan să nu se simtă ofensat. Este un chirurg, totuși. Nu contesc acest lucru. Contest, în schimb, calitatea umană. Acum a știut să raspundă instant, cum a văzut acest articol. La telefoane sau mesaje, nu. Era deja achitat…..
Așteptam punctul de vedere pe mail, îl publicăm integral dar si voi răspunde punctual la el.
[…] Cu toate acestea, aparent după ce a ieșit din operația în care echipa medicală luase o pauza de Facebook, în loc să exprime totuși puțină compasiune față de greu încercată familie, meschin și plin de cinism, nu-și critică dușmanii de treabă și nici prietenii ticăloși, ci în loc să ne lumineze despre cancerul de col uterin, calcă într-un scuipat de-al lui Critian Tudor Popescu și începe să acorde Premiul Pulitzer celui care a îndrăznit sa scrie că „Medicul Bogdan Moldovan de la spitalul Sf. Constantin mai are o bunică pe conștiința!”. […]